Min trädgård

Min trädgård

16 februari 2010.

DagbokPosted by Helen Isaksson-Nyman Tue, February 16, 2010 14:44:28
Idag är det Fettisdag och premiär på semlor, men i ärlighetens namn så har jag tjuvstartat med ätandet av dom för länge sedan. Semelfika är ett 'måste' i byns kaffé efter det man har varit till Rutviks handelsträdgård och handlat.


Har börjat ta sticklingar av pelargoner, bra att ha till sommarens krukor men även för att ta med som lotterivinster på trädgårdsträffar och till byten mellan vänner. Har plockat upp från 'kallförådet' sådderna av Meconopsis betonicifolia - Bergvallmo, både vit och blå, krukorna står svalt under växtbelysning i garaget, där kommer dom att gro bra.


Krukan som innehåller frön från Carex 'Majken' har börjat gro, det är ett gräs som har varit till diskussion på STA:s forum med undran om ursprumg och anledning till namnet. Vi fick vet att ägaren av en plantskola såg gräset i en privat trädgård men kunde inte identifiera sorten, därför döptes det efter trädgårdens ägarinna. Hängerna på gräset ska vara i det närmaste svarta och tuvan ca. 60 cm. högt, min planta har mörkbruna hängen, själva strået med hängerna blir ca. 1,70-1,80cm. och grästuvan ca. 40cm. Eventuellt så korsar den sig med övriga sorter av Carex, vi som har gräset får fota och jämföra till hösten. Man bör nog även vara väldigt försiktig med att namnsätta plantorna som 'Majken', det är nog bättre att endast skriva 'mörka hängen'. Är det någon som vet eller tycker annat får man gärna skriva en kommentar.