Min trädgård

Min trädgård

12 februari 2010

DagbokPosted by Helen Isaksson-Nyman Fri, February 12, 2010 15:18:57

Bokrean har startat och man kan förboka de böcker man vill ha, enkelt och bekvämt. Hittade för ovanlighetens skull några trädgårdsböcker som verkade intressanta, bla. 'En blommande trädgård' av Yvonne Denging och Nina Dreyer Hensley, den handlar om hur man får rabatter vackra men innehåller också 350 fotografier. Roligt att bara köpa böcker för att få se vackra bilder och kanske få lite nya tips och ideér för egna planteringar.

Sen är det mina trakter väldigt 'inne' med Barrväxter, vi har kurser om hur man ympar, förhindra rotsnurr, planterar, goda 'växtgrannar' till barr m.m. Om det kan jag inget så det passade utmärkt att Brita Johanssons bok 'Odla Barrväxter' var med rean så man kan lära sig lite på egen hand.


Kollade i min bokhylla vad som fanns, har en hel del favoriter, bla. alla Ulla Hasselmarks böcker, gillar hennes sätt att utrycka sig i ord och hon har även fantastiska bilder. Sen tycker jag om Hannu Sarenströms böcker, han skriver så innerligt att man verkligen kan 'se' det han vill förmedla. Fler jag gärna återkommer till är 'Perenner' av Marie och Björn Hansson, 'Trädgårdsliv' av Christina Fryle och Inga Wallenquist, 'Välkommen i min Lustgård', boken om Evert Nilsson, 'Trädgårdens golv' av Christina Ilminge, 'Amatörerna – Tolv Trädgårdsälskare', 'Min Trädgårdslund' av Beth Chatto, men det finns fler, massor av fler böcker jag gärna läser om och om igen.

Den absolut vackraste omslagsbild på en bok är i mitt tycke 'Amatörerna'

Mannen på den bilden påminner och liknar lite en trädgårdsmästare som stod mig väldigt, väldigt varmt om hjärtat, han hette Birger.